Muffinki z rabarbarem i kruszonką to pyszne, aromatyczne babeczki.
Polecam, bo w smaku są genialne, brązowy cukier doskonale pasuje do rabarbaru.
Ponadto kruszonka przygotowana z roztopionego masła, jest bardzo chrupiąca i bardzo pasuje do muffinek.
Masło stopić i schłodzić, połączyć z jajkiem i kwaśną śmietaną. W misce wymieszać mąkę z cukrem pudrem, cukrem brązowym, proszkiem do pieczenia, soda i solą. Następnie do maki wlać mokre składniki, na koniec dodać rabarbar i wymieszać. Wierzch posypać kruszonką.
Do formy muffinkowej wkładać ciasto – do 3/4 wysokości.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 minut w 200 stopniach C.
Kruszonka:
Roztopić masło. Mąkę wymieszać z cukrem i cynamonem. Wlać masło i mieszać, aż zaczną się robić okruszki.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery