Przepis na Skórka pomarańczowa w cukrze

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1698
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Receptura została dodana w dniu: 25.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2283 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • skórka pomarańczowa 25 dag
  • cukrier kryształ 1/4 szkl

Jak zrobić Skórka pomarańczowa w cukrze?

Skórki pomarańczowe dokładnie umyć i sparzyć. Usunąć biały miąższ – albedo, drobno pokroić, włożyć do słoika i zasypać cukrem. Słoik zamknąć i pasteryzować około 20 minut. Skórki wykorzystywać do nadzienia i do ciast.

Podobne przepisy

Sernikowa Fantazja

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Makaron z truskawkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: pacul

Kategoria: Desery

Masa waflowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-22

Dodany przez: beka

Kategoria: Desery

Rogaliki moczone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-04-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

W białej polewie śliwki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Szybkie tiramisu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Desery