Przepis na Moje Pyszne jarskie gołąbki z ryżem i grzybami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Data dodania:
Wyświetlenia:
6344
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Przepis ten, został wybrany przez redakcję Moje gotowanie do zamieszczenia w gazetce Moje gotowanie – wydanie specjalne „Mój przepis”

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Moje Pyszne jarskie gołąbki z ryżem i grzybami?

Grzyby namoczyć na noc, ugotować i odcedzić.

Przygotować kapustę.

Ugotować ryż na sypko.
Drobno posiekaną cebulę udusić na maśle.

Grzyby drobno posiekać, wymieszać z ryżem, cebulą, natką pietruszki, solą i pieprzem.

Liście kapusty napełnić farszem; ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem godzinę.

Podawać z ziemniakami lub chlebem, polane sosem grzybowym i posypane natką pietruszki.

Gołąbki te można zrobić także z kapusty białej lub pekińskiej.
Najlepiej smakują podane na gorąco z sosem grzybowym. Wspaniałe na Wigilię.

Podobne przepisy

Jajecznica z ryżem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-18

Dodany przez: Pola

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż z marchewką i czosnkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Kluseczki kładzione z grysiku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż na sypko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż na mleku z sokiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Kasze i ryż

Pęczak z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Kasze i ryż