Przepis ten, został wybrany przez redakcję Moje gotowanie do zamieszczenia w gazetce Moje gotowanie – wydanie specjalne „Mój przepis”
Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2034 osób!
Smacznego!
Grzyby namoczyć na noc, ugotować i odcedzić.
Przygotować kapustę.
Ugotować ryż na sypko.
Drobno posiekaną cebulę udusić na maśle.
Grzyby drobno posiekać, wymieszać z ryżem, cebulą, natką pietruszki, solą i pieprzem.
Liście kapusty napełnić farszem; ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem godzinę.
Podawać z ziemniakami lub chlebem, polane sosem grzybowym i posypane natką pietruszki.
Gołąbki te można zrobić także z kapusty białej lub pekińskiej.
Najlepiej smakują podane na gorąco z sosem grzybowym. Wspaniałe na Wigilię.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż