Przepis na Pierogi gotowane z grochem odsmażane

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2549
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Receptura została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2212 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • składniki na ciasto
  • mąka 3 szklanki
  • żółtka 2
  • szczypta soli
  • olej 1 łyżka
  • ciepła woda 3/4 szklanki
  • składniki na farsz
  • groch 1/2 kg
  • cebula 1 mała
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić Pierogi gotowane z grochem odsmażane?

Ciasto zagniatamy. Groch wcześniej ugotowany mielimy przez maszynkę do mięsa na małych oczkach, przyprawiamy. Robimy pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju przez 3 minuty. Odsmażamy na patelni na oleju. (ja podsmażam z cebulką na słonince ze skwarkami)

Podobne przepisy

Ryż na ciepło

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Kasze i ryż

Rosół z kaczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Kasze i ryż

Chlebek zapiekany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż z sosem słodkim

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Naleśniki z pikantnym nadzieniem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: madi356

Kategoria: Kasze i ryż

Zielone risotto

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-05

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kasze i ryż