Przepis na Pierogi gotowane z grochem odsmażane

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2571
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Zdjęcia

Składniki

  • składniki na ciasto
  • mąka 3 szklanki
  • żółtka 2
  • szczypta soli
  • olej 1 łyżka
  • ciepła woda 3/4 szklanki
  • składniki na farsz
  • groch 1/2 kg
  • cebula 1 mała
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić Pierogi gotowane z grochem odsmażane?

Ciasto zagniatamy. Groch wcześniej ugotowany mielimy przez maszynkę do mięsa na małych oczkach, przyprawiamy. Robimy pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju przez 3 minuty. Odsmażamy na patelni na oleju. (ja podsmażam z cebulką na słonince ze skwarkami)

Podobne przepisy

Ryż curry

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Pikantne kotleciki z kaszy perłowej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Kasze i ryż

Chiński gulasz z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza gryczana z masełkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: robbo

Kategoria: Kasze i ryż

Piątkowy obiad

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż gotowany na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-31

Dodany przez: enia

Kategoria: Kasze i ryż