Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy w kostkę. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Fasolkę oczyszczamy i przekrawamy na pół. Seler naciowy i pomidora kroimy na kawałki. Kalafiora dzielimy na różyczki. Czosnek drobniutko siekamy. Szalotkę drobno kroimy. Czosnek i szalotkę krótko podsmażamy na 4 łyżkach oliwy. Następnie dodajemy wszystkie warzywa z wyjątkiem pomidora. Smażymy cały czas mieszając ok. 3 min na dużym ogniu. Następnie dodajemy pomidora, podlewamy 0, 25 szklanki wody, oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Mięso oprószamy pieprzem i obsmażamy na pozostałej oliwie. Dodajemy do warzyw. Dusimy razem dalsze 15-20 min. Podajemy z ryżem na sypko.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne