Przepis na Mięso wołowe w sosie majerankowym

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1238
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2614 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Mięso wołowe w sosie majerankowym?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paski. Przyprawić je do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę po obraniu posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dołożyć mięso, wlać 600 ml wody i poddusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę rozmieszać z wodą i śmietaną, zawiesinę wlać do sosu z mięsem i gotować jeszcze 5- 10 minut.

Podobne przepisy

Pomidory w mięsie

Ile porcji: 3

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Stek drobiowy w cieście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Kotlety z piersi kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-12-04

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Mięsne

Gołąbki z kaszą

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2011-12-07

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Czyszczenie lodówki, czyli zapraszamy na patelnię

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-05-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa w piwie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-05-21

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne