Przepis na Mięso wołowe w sosie majerankowym

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1301
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Mięso wołowe w sosie majerankowym?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paski. Przyprawić je do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę po obraniu posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dołożyć mięso, wlać 600 ml wody i poddusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę rozmieszać z wodą i śmietaną, zawiesinę wlać do sosu z mięsem i gotować jeszcze 5- 10 minut.

Podobne przepisy

Pyszna szynka domowa gotowana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 145 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Siekane kotlety z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 260 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne

Bigos przednówkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: Renia

Kategoria: Grzyby

Rolada z pysznym farszem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Wypasiony hot-dog

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina duszona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne