Przepis na Mięso wołowe w sosie majerankowym

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1250
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Mięso wołowe w sosie majerankowym?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paski. Przyprawić je do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę po obraniu posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dołożyć mięso, wlać 600 ml wody i poddusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę rozmieszać z wodą i śmietaną, zawiesinę wlać do sosu z mięsem i gotować jeszcze 5- 10 minut.

Podobne przepisy

Pieczeń klops

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-11

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kotlet z mortadeli i sera

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Kolorowy makaron z indykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Szaszłyki kurczakowo-warzywne

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: orlan

Kategoria: Mięsne

Roladki schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Kurczakowe lasagne

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-10

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne