Przepis na Melba z podstawą makową

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3763
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Melba z podstawą makową?

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mak, wiórka, proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Wylewamy do tortownicy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Mleko, żółtka, śmietanę gotujemy do momentu zrobienia się serwatki. Następnie wylewamy na sitko do ścieknięcia. Powstały ser ukręcamy z margaryną i cukrem pudrem na jednolitą masę. Masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Masę ciemną i jasną układamy na spodzie makowym. Następnie układamy pokrojone nekterynki i zalewamy galaretką.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Szarlotka bardzo krucha

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: m3lka

Kategoria: Ciasta

Sernik z pianą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Pączki na szybko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tort Motylek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Babka jogurtowa

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta