Przepis na Makaron z kremowym sosem grzybowym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2156
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby, Makarony

W zamrażalniku miałam zapas grzybów z jesiennych zbiorów mojego taty i postanowiłam go wykorzystać do pysznego makaronu.

Receptura została dodana w dniu: 24.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2359 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Makaron z kremowym sosem grzybowym?

Makaron ugotować aldente. Grzyby miałam mrożone, więc je najpierw odmroziłam, przepłukałam i posiekałam. Na patelni rozgrzałam masło, dodałam posiekaną cebule, ząbek czosnku, dorzuciłam grzyby, doprawiłam solą i pieprzem, smażyłam razem parę minut, dodałam bulion, chwile poddusiłam razem. Zdjęłam z patelni. Na patelnię wlałam śmietanę, podgrzałam, dodałam serek topiony i mieszając rozpuściłam go w sosie. Dodałam ponownie grzyby, wszystko razem zamieszałam, doprawiłam koperkiem. Wymieszałam. Podałam z makaronem penne

Podobne przepisy

Spagetti z pomidorami z puszki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: helas

Kategoria: Makarony

Gotowane podgrzybki w kwaśnej zalewie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Grzyby

Szparagi z kurczakiem w muszlach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Kiszone grzyby

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Zapiekanka mięsna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Makarony

Czarne spaghetti z krewetkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-08-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony