W zamrażalniku miałam zapas grzybów z jesiennych zbiorów mojego taty i postanowiłam go wykorzystać do pysznego makaronu.
Makaron ugotować aldente. Grzyby miałam mrożone, więc je najpierw odmroziłam, przepłukałam i posiekałam. Na patelni rozgrzałam masło, dodałam posiekaną cebule, ząbek czosnku, dorzuciłam grzyby, doprawiłam solą i pieprzem, smażyłam razem parę minut, dodałam bulion, chwile poddusiłam razem. Zdjęłam z patelni. Na patelnię wlałam śmietanę, podgrzałam, dodałam serek topiony i mieszając rozpuściłam go w sosie. Dodałam ponownie grzyby, wszystko razem zamieszałam, doprawiłam koperkiem. Wymieszałam. Podałam z makaronem penne
Kategoria: Makarony
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Makarony
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Makarony