Przepis na Letnia botwinka z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
967
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Letnia botwinka z jajkiem?

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.Kości płuczemy. Włoszczyznę oczyszczmy i razem z kośćmi wkładamy do garnka i zalewamy wodą.Gotujemy wywar.Przecedzamy go przez gęste sito.Botwinkę i ziemniaki obieramy, płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do wywaru.Gotujemy 20 min.Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zieleninę drobniutko siekamy i dodajemy do botwinki.Mieszamy. Na talerze rozkładamy połówki jajek i zalewamy zupą.

Podobne przepisy

Rosołek dla dzieci

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Żurek Ilony

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Szpinakowy krem z jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Zupa kalafiorowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-19

Dodany przez: ola

Kategoria: Zupy

Strogonow

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Zupa krabowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy