Przepis na Letnia botwinka z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
934
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 07.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2755 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Letnia botwinka z jajkiem?

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.Kości płuczemy. Włoszczyznę oczyszczmy i razem z kośćmi wkładamy do garnka i zalewamy wodą.Gotujemy wywar.Przecedzamy go przez gęste sito.Botwinkę i ziemniaki obieramy, płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do wywaru.Gotujemy 20 min.Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zieleninę drobniutko siekamy i dodajemy do botwinki.Mieszamy. Na talerze rozkładamy połówki jajek i zalewamy zupą.

Podobne przepisy

Ogórkowa z wkładką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa krabowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Kapuśniak

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Jarzynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy

Zupa ryżowa z różą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Zupa z kaszą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Zupy