Przepis została dodana w dniu: 29.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2985 osób!
Bon Appétit!
Bulion zagotować. Kuskus wsypać do miski, zalać gorącym bulionem, przykryć, odstawić na ok. 6 minut. Marchewki obrać, pokroić na plasterki. Cukinię i bakłażan umyć, pokroić na półplasterki. Szynkę pokroić w małą kostkę. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć szynkę, wyjąć. Na tą samą patelnię wrzucić pokrojone warzywa, mieszając smażyć ok. 6 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać spęczniały kuskus, rodzynki i szynkę. Chwilkę podsmażyć. Przyprawić do smaku i posypać posiekaną miętą.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż