Mięso obsmażyć na oleju, oprószyć solą i pieprzem. Liście kapusty włożyć na 2 minuty do wrzątku, dokładnie osączyć. Pomidor pociąć w plasterki. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, oprószyć mąką, zasmażyć. Dolać bulion i śmietankę, mocno podgrzać. Sos przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na dnie formy rozsmarować 3 łyżki sosu. a tym układać kolejno: 2 płaty makaronu, połowę kapusty, ponownie 2 płaty lasagne, pomidory, mięso, resztę kapusty i makaron. Każdą warstwę cienko smarować serem, piec 35 minut w temperaturze 200 st.C.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne