Udka z kurczaka umyć i pokroić na dwie części (podudzie i pałka). Włożyć do miski i posypać: przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i curry. Czosnek pokroić na cieniutkie plasterki i obłożyć kurczaka. Zostawić na godzinkę aby kurczak przeszedł przyprawami. W między czasie obrać marchewkę, pietruszkę, cebulę i pokroić w plastry. Kurczaka wyłożyć na blaszkę, obłożyć warzywami i polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec ok. Godzinki. Bulion warzywny zagotować. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wody. Wymieszać z bulionem. Gdy kurczak ostygnie wlać do kurczaka i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne