Przepis na Kurczak z galaretą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas pieczenia:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1112
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • udka z kurczaka 4 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • przyprawa do kurczaka 2 łyżeczki
  • curry 1 łyżeczka
  • marchewka , sztuki
  • oliwa z oliwek 5 łyżek
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • cebula 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • żelatyna 1 łyżka

Akcesoria

  • blacha, miska, łyżka,piekarnik

Jak zrobić Kurczak z galaretą?

Udka z kurczaka umyć i pokroić na dwie części (podudzie i pałka). Włożyć do miski i posypać: przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i curry. Czosnek pokroić na cieniutkie plasterki i obłożyć kurczaka. Zostawić na godzinkę aby kurczak przeszedł przyprawami. W między czasie obrać marchewkę, pietruszkę, cebulę i pokroić w plastry. Kurczaka wyłożyć na blaszkę, obłożyć warzywami i polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec ok. Godzinki. Bulion warzywny zagotować. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wody. Wymieszać z bulionem. Gdy kurczak ostygnie wlać do kurczaka i włożyć do lodówki do zastygnięcia.

Podobne przepisy

Makaron z pikantnym sosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Filety z kurczaka z jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-01

Dodany przez: pacul

Kategoria: Mięsne

Galantyna z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-20

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Schab faszerowany

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Karkówka z pomidorem i serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pulpety z zieloną papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne