Przepis na Krupnik pieczarkowy z klopsikami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
818
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Krupnik pieczarkowy z klopsikami?

Wodę (około 3 litry) zagotuj z kostkami. Mięso mielone dopraw do smaku, dodaj żółtko i bułkę tartą i wyrób. Formuj małe kulki i wrzucaj na wrzący bulion. Wsyp przepłukaną kaszę i gotuj. Dodaj obrane, pokrojone w plastry i podsmażone na maśle pieczarki (możesz przygotować je wcześniej). Gotuj do miękkości kaszy. Na końcu dopraw do smaku, solą, pieprzem i wegetą i podbij śmietanką rozmieszaną z mąką. Możesz dodać szczyptę ziół prowansalskich.

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa nieco inaczej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Flaki z warzywami i winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa krem z selera naciowego

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-20

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zupy

Rosół po kapitańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Dressing francuski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Pomidorowa czysta na włoszczyźnie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy