Przepis na Bulion Heleny

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
912
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Bulion Heleny?

Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na maśle, skropić woda i udusić do miękkości. Bulion połączyć z winem, warzywami, rozlać do filiżanek i zaraz podawać.

Podobne przepisy

Dressing francuski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa katnapur

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa z soczewicy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-20

Dodany przez: jerzy

Kategoria: Zupy

Zakwas z buraków na wielkanocny barszczyk

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa warzywny mix

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: mrozluk

Kategoria: Zupy

Staroholenderska ogonowa

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Piotruś Pan

Kategoria: Zupy