Receptura została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2009 odwiedzających!
Smacznego!
Z mąki, mleka, wody, jajek, soli i mąki ziemniaczanej należy przygotować ciasto naleśnikowe. Naleśniki należy smażyć na oleju na lekko złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę i podsmażyć na patelni z dwiema łyżkami masła. Zeszklić i przełożyć do rondelka, dodać obgotowaną wcześniej i pokrojoną drobno kapustę i pokrojone w kostkę suszone grzyby, wcześniej moczone przez kilka godzin. Wszystko dusić pod przykryciem przez 20 minut. Co jakiś czas należy mieszać. Farsz zostawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu farszu nakładać jego porcje na środek naleśnika, zawijać brzegi z prawej i lewej strony, następnie zawijać naleśnik w rulon. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie