Ciasto: składniki połączyć ze sobą dokładnie mikserem. Sprawdzić leistość ciasta za pomocą chochelki. Piec na rozgrzanym tłuszczu. Farsz: pieczarki oczyścić, pokroić na drobno. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Cebulkę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki. Na usmażone naleśniki nakładać po 1, 5 łyżki farszu. Naleśniki zawinąć po obu stronach, aby farsz nie wyleciał, a następnie zawinąć w rulon. Każdy tak przygotowany naleśnik namoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach na rumiano. Tak wykonane krokiety najlepsze są do barszczyku.
Kategoria: Sosy
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet