Przepis na Krokiety do barszczu czerwonego z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3626
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Receptura została dodana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2360 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

ciasto

farsz

panierka

Składniki

  • olej do smażenia

Jak zrobić Krokiety do barszczu czerwonego z pieczarkami?

Ciasto: składniki połączyć ze sobą dokładnie mikserem. Sprawdzić leistość ciasta za pomocą chochelki. Piec na rozgrzanym tłuszczu. Farsz: pieczarki oczyścić, pokroić na drobno. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Cebulkę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki. Na usmażone naleśniki nakładać po 1, 5 łyżki farszu. Naleśniki zawinąć po obu stronach, aby farsz nie wyleciał, a następnie zawinąć w rulon. Każdy tak przygotowany naleśnik namoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach na rumiano. Tak wykonane krokiety najlepsze są do barszczyku.

Podobne przepisy

Nadziewane jajeczka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 27 min.

Data dodania: 2012-05-29

Dodany przez: ajres

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z pastą tuńczykową

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Kanapkowa pasta z pasztetu

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z twarożkiem i kiełkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet

Tort Boisko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-11

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Krakersy z sosem delikatnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2012-07-19

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski