Kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości.
Środek kurczaka natrzeć solą czosnkową zmieszaną z solą i pieprzem, oraz przyprawą do kurczaka.
Pieczarki podsmażyć na tłuszczu.
Cebulkę zrumienić na złoty kolor na tłuszczu, dodać do pieczarek i jeszcze poddusić razem.
Mięso mielone wyłożyć do miski, dodać pieczarki z cebulką i ser żółty, wbić jajka, wymieszać.
Gotową masą napełnić kurczaka, zszyć i dobrze obtoczyć w przyprawie do kurczaka.
Włożyć do rękawa i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop. przez 1 godz.
Po godzinie rozerwać rękaw i zostawić w gorącym piekarniku do zrumienienia się kurczaka.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne