Kapustę drobno poszatkować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę i lekko przesmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i wymieszać. Podlać wodą, posolić i dusić do miękkości. Kapustę osączyć i przestudzić. Do kapusty dodać odciśniętą bułkę, wbić jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać trochę tartej bułki. Wyrobić na masę. Wilgotnymi dłońmi formować kotleciki. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 120 min.
Data dodania: 2024-03-23
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Surówki