Kapustę oczyszczamy w wierzchnich liści a następnie szatkujemy. Marchew, seler i ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki. Następnie gotujemy na półmiękko, odcedzamy – zostawiamy 0,3 szklanki wywaru, w którym rozgotowujemy 2 łyżki płatków owsianych. Por przekrawamy wzdłuż, dokładnie oczyszczamy i razem z oczyszczonymi pieczarkami kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju. Ugotowane przestygnięte warzywa mielimy w maszynce lu przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Do warzyw dodajemy rozgotowane płatki owsiane i jajko. Mieszamy, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej wymieszanej z pozostałymi płatkami owsianymi i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie