Przepis na Kotlety ryżowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2047
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Przepis została opublikowana w dniu: 29.01.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2674 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kotlety ryżowe?

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Solimy oraz pieprzymy do smaku. Następnie do miski wkładamy ryż, przesmażone pieczarki oraz jajko i całość wyrabiamy na jednolitą masę. Jeżeli masa jest za luźna, dodajemy odrobinę bułki tartej. Następnie z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podobne przepisy

Ryż ze sosem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Kasze i ryż

Pilaw z mięsem mielonym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Kasze i ryż

Cukinia z basmati

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 73 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kasze i ryż

Makaron staropolski

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Kasze i ryż

Makaron ryżowy z indykiem i warzywami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Kasze i ryż

Kotlety w sosie grzybowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Kasze i ryż