Przepis na Kotlety ryżowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2082
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kotlety ryżowe?

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Solimy oraz pieprzymy do smaku. Następnie do miski wkładamy ryż, przesmażone pieczarki oraz jajko i całość wyrabiamy na jednolitą masę. Jeżeli masa jest za luźna, dodajemy odrobinę bułki tartej. Następnie z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podobne przepisy

Zielone risotto

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kasze i ryż

Sos słodko- kwaśny z papryką do ryżu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: Pola

Kategoria: Kasze i ryż

Pęczak z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: efka

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza jaglana z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Kasze i ryż

Piątkowy obiad

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Kasze i ryż

Makaron ryżowy z bakaliami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Kasze i ryż