Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Gdy będzie już przestudzony przekładamy go do miski, dodajemy jajka, tartą bułkę, rozkruszoną bryndzę, pokrojone listki bazylii, doprawiamy sola i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20 min.
Szpinak przebieramy, odrywamy listki od gałązek i listki obgotowujemy kilka minut w lekko osolonej wodzie. Odsączamy. Masło lekko rozgrzewamy, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę mieszamy a następnie dodajemy szpinak i dusimy do miękkości.
Do masy ryżowej dodajemy przestygnięty szpinak, mieszamy i z powstałej masy formujemy kotleciki. Kotlety – możemy obtoczyć w bułce tartej ale niekoniecznie- smażymy na złoto na gorącym tłuszczu.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie