Przepis na Paprykarz z ryby

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1552
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 04.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2858 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Paprykarz z ryby?

Rybę umyć, oczyścić, sprawić, opłukać, odciąć łeb, pokrajać w cienkie dzwonka i lekko obrumienić na tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrajaną w kostkę cebulę. Cebulę wraz z rybą włożyć do rondla, posypać suto czerwoną sproszkowaną papryką, posolić, zalać szklanką wrzącej wody i dusić powoli pod przykryciem ok. 20 min. Sos zagęścić mąką rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować, dodać śmietanę, doprawić do smaku. Wyłożoną na półmisek rybę posypać suto drobno posiekaną zieloną pietruszką i koprem. Podawać z kluskami kładzionymi lub półfrancuskimi oraz z surówką z białej kapusty lub z sałatą.

Podobne przepisy

Jaja w sosie majonezowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Arabskie pity z warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Jarskie

Wątróbka z jabłkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Jarskie

Kotlety sojowe z szybką sałatką warzywną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-06-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Gołąbki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Bułki na parze

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie