Przepis na Paprykarz z ryby

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1562
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Paprykarz z ryby?

Rybę umyć, oczyścić, sprawić, opłukać, odciąć łeb, pokrajać w cienkie dzwonka i lekko obrumienić na tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrajaną w kostkę cebulę. Cebulę wraz z rybą włożyć do rondla, posypać suto czerwoną sproszkowaną papryką, posolić, zalać szklanką wrzącej wody i dusić powoli pod przykryciem ok. 20 min. Sos zagęścić mąką rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować, dodać śmietanę, doprawić do smaku. Wyłożoną na półmisek rybę posypać suto drobno posiekaną zieloną pietruszką i koprem. Podawać z kluskami kładzionymi lub półfrancuskimi oraz z surówką z białej kapusty lub z sałatą.

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana ze skwareczkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Tort ryżowy – mediterane

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Jaja na twardo

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Dietetyczna sałatka warzywna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Ruskie pierogi

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Pizza z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie