Przepis na Paprykarz z ryby

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1585
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Paprykarz z ryby?

Rybę umyć, oczyścić, sprawić, opłukać, odciąć łeb, pokrajać w cienkie dzwonka i lekko obrumienić na tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrajaną w kostkę cebulę. Cebulę wraz z rybą włożyć do rondla, posypać suto czerwoną sproszkowaną papryką, posolić, zalać szklanką wrzącej wody i dusić powoli pod przykryciem ok. 20 min. Sos zagęścić mąką rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować, dodać śmietanę, doprawić do smaku. Wyłożoną na półmisek rybę posypać suto drobno posiekaną zieloną pietruszką i koprem. Podawać z kluskami kładzionymi lub półfrancuskimi oraz z surówką z białej kapusty lub z sałatą.

Podobne przepisy

Pierogi z serem i ziemniakami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Jarskie

Pierogi z kaszą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Zawijane parówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Naleśniki z jabłkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-27

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Zapiekane jaja z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Jarskie

Racuchy serowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Jarskie