Przepis na Kotlety mielone z boczniaka

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2492
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Kotlety są naprawdę smaczne. Równie dobrze smakują z pieczywem i surówkami.

Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2041 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Kotlety mielone z boczniaka?

Bułki moczymy w mleku, a gdy napęcznieją delikatnie je odciskamy. Grzyby umyć, drobno pokroić, podsmażyć do odparowania wody, przestudzić. Połączyć z mięsem, jajami, odciśniętymi kajzerkami oraz pozostałymi składnikami: sól, pieprz. Dokładnie wyrobić masę, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Gotowe kotlety podawać możemy z ziemniakami puree, z frytkami, jak również z wszelkimi kaszami na sypko i z ryżem.

Podobne przepisy

Gołąbki z farszem mięsno- pieczarkowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Grzyby

Bigos z pieczarkami

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Krokiety z pieczarkami i jajkiem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Prośnianki duszone z cebulą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Grzyby

Kurki z cebulą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: robbo

Kategoria: Grzyby

Podgrzybki duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Grzyby