Przepis na Kotlety mielone z boczniaka

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2501
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Kotlety są naprawdę smaczne. Równie dobrze smakują z pieczywem i surówkami.

Zdjęcia

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Kotlety mielone z boczniaka?

Bułki moczymy w mleku, a gdy napęcznieją delikatnie je odciskamy. Grzyby umyć, drobno pokroić, podsmażyć do odparowania wody, przestudzić. Połączyć z mięsem, jajami, odciśniętymi kajzerkami oraz pozostałymi składnikami: sól, pieprz. Dokładnie wyrobić masę, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Gotowe kotlety podawać możemy z ziemniakami puree, z frytkami, jak również z wszelkimi kaszami na sypko i z ryżem.

Podobne przepisy

Bigos staropolski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-30

Dodany przez: kermit

Kategoria: Grzyby

Naleśniki z sosem grzybowym z kurczakiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 24 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Grzyby

Pieczarki pieczone w folii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Grzyby

Uszka z grzybowym farszem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Grzyby

Kotlety mielone z boczniaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-09

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Kanie ala schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Grzyby