Do mielonego mięsa dodać jajko, namoczoną bułkę, vegetę, sól, pieprz i podsmażoną lekko cebulę. Wlać trochę wody i wyrobić. Z tak przygotowanej masy formujemy małe okrągłe kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rumiano. W między czasie w garnku nastawiamy wodę dodajemy kostkę rosołową. Wrzucamy posiekany drobno koperek i gotujemy chwilkę. Gdy kotlety są podsmażone wkładamy je do garnka. Dusimy wszystko na małym ogniu ok 15 minut mieszając od czasu do czasu, żeby żaden kotlecik się nie przykleił do dna. Na sam koniec mieszamy śmietanę z mąką i wlewamy do rosołu z koperkiem, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 min.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne