Przepis na Kotleciki jajeczno-otrębowe

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1357
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Składniki

Jak zrobić Kotleciki jajeczno-otrębowe?

5 jaj ugotować na twardo. Szczypiorek umyć i posiekać. Otręby zalać wrzątkiem, aby napęczniały, następnie odcedzić. Ostudzone jajka ścieramy na tarce, dodajemy pozostałe jajko, otręby, szczypiorek, sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolita masę i smażymy na oleju z obu stron na złoto.

Podobne przepisy

Kalmary panierowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Kurczak teriyaki w panierce panko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 96 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata

Ryż po arabsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: onana

Kategoria: Kasze i ryż

Piersi z indyka w sosie po chińsku

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kuchnie świata

Moje sushi maki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata

Spaghettini z cytrusowo-czosnkowymi okruszkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska