Receptura została dodana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2110 odwiedzających!
Na zdrowie!
Włoszczyznę oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę obrać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać tłuszcz i poddusić na nim włoszczyznę z cebulą, podlewając odrobiną wody, doprawić do smaku. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formować pulpeciki. Obtaczać je w mące i podsmażać na oliwie. Podsmażone pulpeciki przekładać do sosu warzywnego i razem pogotować przez kilka minut, zaprawić koncentratem pomidorowym.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne