Kaszę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować na małym ogniu do tej pory aż kasza pochłonie całą wodę. Następnie naczynie nakryć, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 50 minut. Jeszcze gorącą kaszę wyłożyć na skropioną zimną wodą deseczkę. Nożem uformować prostokąt grubości dwóch centymetrów. Kaszę schłodzić, a następnego dnia podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyścić, pociąć w kostkę podsmażyć na oleju. Tłuszcz rozpuścić na patelni, dodać mąkę, rozprowadzić z kilkoma łyżkami wody. Dodać sól i pieprz. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić i połączyć śmietanę z sosem, dodać pieczarki. Posypać natką pietruszki. Podawać w sosjerce.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet