Przepis na Kapuśniak z wkładką

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
939
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Kapuśniak z wkładką?

Na patelni roztapiamy masło i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę oraz pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodajemy kapustę i majeranek i wszystko razem dusimy ok. 15-20 min, kilkakrotnie mieszając. Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy kapustę, warzywa oraz listki laurowe, pieprz, sól, vegete, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w plastry kiełbasę. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Podobne przepisy

Zupa z zacierkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Marchwianka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: efka

Kategoria: Zupy

Zupa szczwiowa ze śmietaną

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Ćwikła z winem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa mleczna z makaronem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Dressing francuski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy