Przepis na Kapuśniak z wkładką

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
909
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Kapuśniak z wkładką?

Na patelni roztapiamy masło i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę oraz pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodajemy kapustę i majeranek i wszystko razem dusimy ok. 15-20 min, kilkakrotnie mieszając. Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy kapustę, warzywa oraz listki laurowe, pieprz, sól, vegete, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w plastry kiełbasę. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Podobne przepisy

Barszcz biały

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Zupy

Barszcz szczawiowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Zupy

Warzywna zupka z grzybami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Grochówka z zasmażką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupka a’ la kapuśniaczek ze świeżej kapusty

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz zabielany z fasolą i mięsem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-02-02

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Warzywa