Receptura została opublikowana w dniu: 27.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2016 osób!
Bon Appétit!
Kapustę ugotować z niewielkiej ilości wody. Kiedy będzie już miękka odcisnąć i drobno posiekać. Na tłuszczu posiekać drobno posiekaną cebulę. Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać i przestudzić. Kiedy będzie już zimna wbić jajko i wymieszać. Drożdże wymieszać z cukrem i 1 łyżka ciepłego mleka, wlać do przesianej mąki, dodać mleko, jajko, sól. Ciasto zagnieść. Do wyrobionego ciasta dodajemy stopiona margarynę i wyrabiać tak długo aż ciasto utraci połysk. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na około 30 jednakowych porcji. Z ciasta formować placuszki, nakładać lekko ciepłe nadzienie, zlepiać. Gdy ciasto zacznie rosnąć posmarować je delikatnie białkiem. Kłaść na blaszce zlepieniem do góry. Piec w piekarniku.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery