Przepis na Kapuściane kotlety

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
934
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Receptura została dodana w dniu: 06.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2403 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Kapuściane kotlety?

Kapustę przekroić na ćwiartki i odkroić grube nerwy. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu, osączyć, ostudzić i odcisnąć. Kapustę i cebulę drobno pokroić. Dodać jajka i mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i formować kotlety obtaczając w tartej bułce. Smażyć na oleju na rumiany kolor.

Podobne przepisy

Udko z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2012-07-30

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Kalafior

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Warzywa

Warzywa z jednego garnka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa

Pączki z ziemniaków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: ela

Kategoria: Warzywa

Brokuły gotowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: beka

Kategoria: Warzywa

Burak ziemniak truskawka – obiadek dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Warzywa