Przepis na Kapuściane kotlety

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
990
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Kapuściane kotlety?

Kapustę przekroić na ćwiartki i odkroić grube nerwy. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu, osączyć, ostudzić i odcisnąć. Kapustę i cebulę drobno pokroić. Dodać jajka i mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i formować kotlety obtaczając w tartej bułce. Smażyć na oleju na rumiany kolor.

Podobne przepisy

Parowany brokuł

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 23 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Sos pomidorowo-warzywny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Sosy

Kapuściany kotlet

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Smażone cukinie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki w aromatycznym tymianku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Warzywa

Surówka z czerwonej kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-30

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa