Przepis na Kapuściane kotlety

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
944
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Kapuściane kotlety?

Kapustę przekroić na ćwiartki i odkroić grube nerwy. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu, osączyć, ostudzić i odcisnąć. Kapustę i cebulę drobno pokroić. Dodać jajka i mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i formować kotlety obtaczając w tartej bułce. Smażyć na oleju na rumiany kolor.

Podobne przepisy

Bakłażan faszerowany mięsem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-10

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Ziemniaki pieczone z jabłkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2024-03-06

Dodany przez: Junior

Kategoria: Warzywa

Seler konserwowy z fasolą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Warzywa

Wiosenna potrawka wegetariańska

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Warzywa

Sałatka na zielono

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Sałatki

Ambitna Anulka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-22

Dodany przez: ola

Kategoria: Warzywa