Przepis na Kanie w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1499
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Składniki

Akcesoria

  • patelnia

Jak zrobić Kanie w panierce?

Grzyby oczyszczamy, odcinamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.Jajko roztrzepujemy, panierujemy w nim grzyby, a następnie obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 5-8 min.

Podobne przepisy

Pieczarki w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Grzyby

Omlet z pieczarkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: onana

Kategoria: Grzyby

Grzybki z marchewką

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby

Leczo z grzybami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Grzyby

Przysmak warzywny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-25

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Kurki smażone z cebulą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Grzyby