Sporządzamy sos:
z cytryny wyciskamy sok, mieszamy z majonezem, miodem, sosem sojowym na końcu przyprawiamy, zamykamy w szczelnym opakowaniu i wkładamy do lodówki.
Pieczarki kroimy w plasterki, polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny wymieszanym z zmiażdżonym czosnkiem, przyprawiamy tymiankiem oraz solą, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki. Najlepiej aby sos i pieczarki przetrzymywać w lodówce przez kilka dni. Awokado kroimy w słupki, mieszamy z posiekana cebulą oraz gotowanym i pokrojonym w kostkę mięsem z kaczki.
Skraplamy sokiem wyciśniętym z cytryny, dodajemy pieczarki i polewamy sosem. Całość powoli ale dokładnie mieszamy. Gotowe.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki