Grzyby myjemy, namaczamy a następnie gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyły, studzimy i drobno siekamy. Cebule obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle. Dodajemy grzyby. Smażymy razem jeszcze kilka minut, zdejmujemy z patelni, studzimy. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Ostrym nożem przekrawamy na pół. Ostrożnie wyjmujemy łyżeczką białko i żółtko, tak by nie uszkodzić skorupek. Natkę, białka i żółtka drobniutko siekamy, dodajemy grzyby z cebulą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy połówki skorupek. Bułkę tartą wysypujemy na talerz. Lekko dociskamy do niej połówki jajek, tak by bułka pokryła farsz. Na patelni rozgrzewamy olej. Delikatnie, farszem do dołu układamy na nim jajka i smażymy na złoty kolor.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie