Pyszny, łatwy w przygotowaniu hiszpański omlet ze szpinakiem. Na wzór hiszpańskiej tortilli, tylko zamiast ziemniaków jest szpinak. Jest naprawdę smaczny i na ciepło i na zimno. Polecam!
Cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni łyżkę masła, wrzucić cebulę i jak się zezłoci dodać szpinak. Posypać szczypta soli i pieprzu i smażyc, aż szpinak zwiędnie. Do miseczki wbić jajka, posypać solą, pieprzem i ubić lekko widelcem. Wylać na podsmażone warzywa i zmniejszyć ogień. Smażyć do momentu, aż wierzch będzie się ścinał. Następnie przewrócić omlet i usmażyć z drugiej strony.
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Desery
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Kuchnia hiszpańska