Mięso umyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pół krążki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić mięso, cebulę i podsmażyć na lekko rumiany kolor. Dodać obraną, pokrojoną marchew i pietruszkę, przyprawę, posiekany czosnek, podlać gotowaną wodą-dusić ok. 20 minut. Po tym czasie dodać umytą i pokrojoną paprykę- dusić ok. 10 minut. W razie potrzeby dolać gorącą wodą i zagęścić sos mąką zagniecioną z masłem. Doprawić solą, pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym posypane posiekaną natką pietruszki.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne