Przepis na Gulasz z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1157
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulasz z warzywami?

Mięso umyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pół krążki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić mięso, cebulę i podsmażyć na lekko rumiany kolor. Dodać obraną, pokrojoną marchew i pietruszkę, przyprawę, posiekany czosnek, podlać gotowaną wodą-dusić ok. 20 minut. Po tym czasie dodać umytą i pokrojoną paprykę- dusić ok. 10 minut. W razie potrzeby dolać gorącą wodą i zagęścić sos mąką zagniecioną z masłem. Doprawić solą, pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym posypane posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Faszerowane pomidory z dodatkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Boczek w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: zajda

Kategoria: Mięsne

A’la spaghetti bolognese

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Karkówka ziołowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Pulpety z zieloną papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Podsuszana, pieczona – kiełbasa swojska

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne