Przepis na Gulasz z fasolą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
774
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • mięso wieprzowe 400 gram
  • fasola konserwowa 1 puszka
  • przecier pomidorowy 4 łyżeczki
  • bulion 5 szklanek
  • cebule 2 główki
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 1,5 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • kminek mielony 1/4 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Gulasz z fasolą?

Wieprzowinę kroję w kostkę. Czosnek przepuszczam przez prasę, zaś cebule siekam drobno i podsmażam razem w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy cebula zeszkli się, dodaję mięso i duszę przez kwadrans pod przykryciem. Następnie oprószam mąką, mieszam, wlewam bulion i przyprawiam do smaku. Zupę gotuję pod przykryciem, na średnim ogniu. Gdy mięso zrobi się już miękkie wówczas dodaję fasolę, przecier pomidorowy, doprawiam do smaku i jeszcze przez chwilkę gotuję.

Podobne przepisy

Zupa dyniowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zupy

Jaja w sosie chrzanowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa a la cocktail

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-04

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Pomidorowa najlepsza na swiecie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: pocahontas

Kategoria: Zupy

Brszcz biały

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy