Przepis na Gulasz wołowy w winnym sosie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1173
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 19.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2735 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Gulasz wołowy w winnym sosie?

Ziemniaki obieramy, opłukujemy i dzielimy na ćwiartki. Cebule obieramy i kroimy na ćwiartki.Marchew obieramy i kroimy w plastry. Czosnek obieramy i drobno siekamy.Warzywa mieszamy z mięsem.Przyprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem.Wszystko przekładamy do brytfanki. Dodajemy listki laurowe,wlewamy wino i bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym.Przykrywamy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 2,5 godz. w temp. 200 stopni C.Nastepnie gulasz przyprawiamy ostatecznie solą, pieprzem i dżemem porzeczkowym.

Podobne przepisy

Schabowe w sosie z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-11-13

Dodany przez: Emila

Kategoria: Mięsne

Zrazy po warszawsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-03-16

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina z patelni

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladki z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Jajeczniczka z kiełbaską

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Boczek z grilla

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne