Przepis na Gulasz wołowy w winnym sosie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1208
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Gulasz wołowy w winnym sosie?

Ziemniaki obieramy, opłukujemy i dzielimy na ćwiartki. Cebule obieramy i kroimy na ćwiartki.Marchew obieramy i kroimy w plastry. Czosnek obieramy i drobno siekamy.Warzywa mieszamy z mięsem.Przyprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem.Wszystko przekładamy do brytfanki. Dodajemy listki laurowe,wlewamy wino i bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym.Przykrywamy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 2,5 godz. w temp. 200 stopni C.Nastepnie gulasz przyprawiamy ostatecznie solą, pieprzem i dżemem porzeczkowym.

Podobne przepisy

Klopsy ze szczypiorkiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne

Pieczony schab

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka w galarecie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Mięsne

Udko w majeranku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Placek z chińską mieszanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Podudzia kurczaka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne