Przepis na Gulasz domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4439
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulasz domowy?

Mięso pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w większe kawałki. Podgrzać olej na patelni i krótko podsmażyć mięso. Dodać cebulę i lekko podsmażyć, wymieszać paprykę, włożyć liść laurowy, dodać bulion i podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości. Masło rozetrzeć widelcem z mąką i dodać do mięsa(gdy mięso jest prawie miękkie). Gulasz doprawić do smaku wyjąc liść laurowy i można podawać (z makaronem,ziemniakami,kopytkami)

Podobne przepisy

Schab w sosie cebulowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Pyszne gałeczki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Szynka wieprzowa pieczona z cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Mięsne

Szynka w galarecie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-02

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Mięsne

Marynata do polędwiczek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Zrazy z majerankiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne