Przepis na Gulasz domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4489
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Gulasz domowy?

Mięso pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w większe kawałki. Podgrzać olej na patelni i krótko podsmażyć mięso. Dodać cebulę i lekko podsmażyć, wymieszać paprykę, włożyć liść laurowy, dodać bulion i podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości. Masło rozetrzeć widelcem z mąką i dodać do mięsa(gdy mięso jest prawie miękkie). Gulasz doprawić do smaku wyjąc liść laurowy i można podawać (z makaronem,ziemniakami,kopytkami)

Podobne przepisy

Sos śmietanowy z mięsem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Soczysta karkówka z ziemniakami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-10

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Karkówka z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Pierś gotowana w przyprawie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Makaron po wiejsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne