Przepis na Kurczak panierowany

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1659
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z kurczaka 1 kg
  • przyprawa do kurczaka 3 łyżeczki
  • jajko do panierowania 2 sztuki
  • bułka tarta 7 łyżek
  • sól do smaku (ewentualnie)

Jak zrobić Kurczak panierowany?

Pierś z kurczaka pokroić na cienkie kawałki. Doprawić przyprawą do kurczaka. Jeżeli przyprawa jest mało słona wówczas dodajemy soli. Mięso zanurzamy w „rozbełtanym” jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu.

Podobne przepisy

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Domowe wędliny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone nadziewane serem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Jajecznica mojej mamy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Filet z kurczaka z żurawiną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Roladki nadziewane pieczarkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-03

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Mięsne