Przepis na Golonka w aromatycznym sosie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1153
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2969 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Golonka w aromatycznym sosie?

Przygotowujemy marynatę:musztardę, koncentrat pomidorowy, czosnek, majeranek i tymianek mieszamy z olejem. Golonki myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 8 godz. Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni c. Golonki przekładamy na brytfannę i wstawiamy do piekarnika na 15-20 min. Po tym czasie golonki wyjmujemy, obkładamy pokrojonymi w dużą kostkę warzywami i podlewamy piwem. Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem do miękkości, ok. 2 godz. W temp. 120-130 stopni c. Po upieczeniu zlewamy sos z warzywami, miksujemy i doprawiamy. Golonki dzielimy na porcje i polewamy sosem.

Podobne przepisy

Udka w orientalnej marynacie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Ziemniaczki z tłuczykiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schabowy w słonecznikowej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Meksykańska marynata do mięs

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Sos do klusek śląskich

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Gołąbkowe roladki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne