Przepis na Gołąbkowe roladki

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3374
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Gołąbkowe roladki

Zdjęcia

Składniki

  • ryż 3/4 szklanki
  • mielone mięso 30 dag
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • łopatka 6 plastrów
  • liście kapusty 6 liści
  • bulion 2 szklanki
  • olej wg uznania

Jak zrobić Gołąbkowe roladki?

Ryż ugotować na sypko i przestudzić. Liście kapusty sparzyć (bardziej niż na tradycyjne gołąbki). Cebulę drobno pokroić. Mięso rozbić na duże plastry i oprószyć solą i pieprzem. Ryż, cebulę i jajko dodać do mięsa mielonego. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozbite plastry mięsa kłaść liść kapusty, farsz i zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką. Obrumienić na gorącym tłuszczu. Podlać bulionem i dusić do miękkości roladek.

Podobne przepisy

Jajko w mielonej skorupce

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z patelni

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Sos do spagetti

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Żeberka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Roladki wieprzowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne