Przepis na Gołąbki z gotowanego mięsa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4048
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • gotowane mięso z rosołu - zmielone 2 szklanki
  • jajko 1 szt
  • bułka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • olej 2 łyżki
  • olej 1 główka mała
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • smalec - do smażenia 3 łyżki
  • jajko-do panierki 1 szt
  • bułka tarta do panierki

Jak zrobić Gołąbki z gotowanego mięsa?

Kapustę obgotowujemy i dzielimy na pojedyńcze listki. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Bułkę namaczamy, odciskamy, rozdrabniamy i dodajemy do zmielonego mięsa, jajka, cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy farsz.Farsz zawijamy w liście kapusty. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i tartej bułce.Smażymy na smalcu na rumiano ze wszystkich stron.

Podobne przepisy

Zapiekany schab z fasolą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Błyskawiczne steki cynamonowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-01

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Mielone z serem inaczej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pierogi mojej babci najlepsze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa parzona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Szynka w sosie pieczeniowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne