Makaron wrzucić na posolony wrzątek i gotować ok. 5 minut. Odcedzić na sicie i przelej zimną wodą. Posiekać natkę a czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić natkę, dodać czosnek, sól, pieprz smażyć 1 minutę, wlać około łyżki oleju z tuńczyka a resztę wylać. Formę żaroodporną nasmarować tłuszczem. Nałożyć makaron wcześniej zwinięty w gniazdka. Pomiędzy nie włożyć kawałki tuńczyka i kawałeczki pomidorków. Zalać przygotowanym sosem. Posypać serem żółtym startym na dużych oczkach. Zapiec w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby