Przepis na Garus

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
943
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Garus?

Owoce umyć, pokrajać, usunąć gniazda nasienne, zalać wodą z dodatkiem cynamonu i goździków i gotować do miękkości. Przetrzeć przez sito, osłodzić, wlać mleko rozkłócone z mąką zagotować jeszcze raz i zaciągnąć jajkiem. Podawać z ziemniakami z wody.

Podobne przepisy

Pierogi ruskie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Jarskie

Jajecznica dla dzidziusia

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Jaja w sosie majonezowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Zapiekany omlet

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Grzanki z bułki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Twarożek śniadaniowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: Pola

Kategoria: Jarskie