Przepis na Filet pod pierzynką z pomidora i sera

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1445
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Przekąski

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Filet pod pierzynką z pomidora i sera?

Mięso myjemy, dzielimy na porcje i nacinamy w kratkę, skropić sokiem z cytryny przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią. Zawinąć w folię włożyć do lodówki na 15 min. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano, przełożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Każdy kawałek piersi przybrać 2 plasterkami pomidora i sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i zapiekać aż ser się rozpuści.

Podobne przepisy

Kiełbaska z cebulką na gorąco

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Bagietka z pomidorami i oliwkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Karkówka w pieczarkach

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Mięsne

Kluski drożdżowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przekąski

Wieprzowe kotlety mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Kotlety siekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne