Przepis na Faworki cytrynowe

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas smażenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
836
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 26.10.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2516 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Akcesoria

  • miska,patelnia,łyżka

Jak zrobić Faworki cytrynowe?

Wszystkie składniki oprócz oleju i cukru pudru wymieszać. Rozwałkować na grubość 1 mm i pokroić w nieduże paseczki o długości 10 cm i szerokości 1-2 centymetrów. W środku paseczka zrobić podłużne nacięcie. Przewlec węższy koniec faworka przez nacięcie. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor. Gotowe faworki polukrować lukrem cytrynowym i odłożyć na blachę do zastygnięcia lukru.

Podobne przepisy

Tort jagodowo- kokosowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciastka cytrynowe

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2011-12-21

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Ciasto pełnoziarniste na pizze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Bułeczki francuskie z jabłkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasto na biszkopt

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Ciasta

Kruchy spód do tarty na słodko

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta