Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki to idealny mariaż polsko-grecki.
Najlepiej smakuje w ciepły, słoneczny dzień, jako dodatek do obiadu lub kolacji.
Sos tzatzyki, o charakterystycznym smaku ze względu na grecki jogurt doskonale smakuje, jest orzeźwiający i wspaniale uzupełnia smak fasolki.
Sos tzatzyki:
Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty praska czosnek, szczyptę soli, pieprz. Wymieszać sos i odstawić do lodówki.
Umyć fasolkę, odciąć końce i wstawić do gotowania z resztą soli. Po 10 minutach, jak już fasolka będzie miękka odcedzić, ułożyć na półmisku, polać sosem tzatzyki i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa