Przepis na Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
10 m
Czas gotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2707
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia polska, Warzywa

Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki to idealny mariaż polsko-grecki.

Najlepiej smakuje w ciepły, słoneczny dzień, jako dodatek do obiadu lub kolacji.

Sos tzatzyki, o charakterystycznym smaku ze względu na grecki jogurt doskonale smakuje, jest orzeźwiający i wspaniale uzupełnia smak fasolki.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki?

Sos tzatzyki:
Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty praska czosnek, szczyptę soli, pieprz. Wymieszać sos i odstawić do lodówki.

Umyć fasolkę, odciąć końce i wstawić do gotowania z resztą soli. Po 10 minutach, jak już fasolka będzie miękka odcedzić, ułożyć na półmisku, polać sosem tzatzyki i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Podobne przepisy

Warzywa parowane do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Warzywa

Ziemniaczki zapiekane w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Warzywa

Ukwiały z cukinii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Fasolka po bretońsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 170 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: artur

Kategoria: Kuchnia polska

Mrożony brokuł

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Smażoane warzywa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa