Przepis na Fasolka pod beszamelem

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1127
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Fasolka pod beszamelem?

Fasolkę umyć, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i gotować do miękkości około 10 minut. Podgrzać na patelni masło dodać mąkę, mieszać energicznie i jak się mąka zaparzy to dolewać mleko. Przyprawić pieprzem, pieprzem ziołowym i sola do smaku. Polać odcedzoną fasolkę przed podaniem sosem.

Podobne przepisy

Szpinak z serem ricotta i jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Dynia w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Warzywa

Zapiekane warzywa z serem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Warzywa

Ziemniaczki do obiadu

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-07

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Placki z cukinii

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Warzywa

Leczo

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: nena17

Kategoria: Warzywa