Przepis na Fasolka pod beszamelem

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1080
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Fasolka pod beszamelem?

Fasolkę umyć, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i gotować do miękkości około 10 minut. Podgrzać na patelni masło dodać mąkę, mieszać energicznie i jak się mąka zaparzy to dolewać mleko. Przyprawić pieprzem, pieprzem ziołowym i sola do smaku. Polać odcedzoną fasolkę przed podaniem sosem.

Podobne przepisy

Kurczak i kolorowe warzywa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Grillowany bakłażan

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-08

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Warzywa

Warzywa parowane do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Warzywa

Śląskie kluski

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Szpinak z czosnkiem do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki smażone

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: malinka

Kategoria: Warzywa