Przepis na Fasolka po bretońsku nowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas gotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1890
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasolka po bretońsku nowa?

Fasolkę jaś nową nie musimy moczyć, starą moczymy w wodzie przez całą noc. Fasolkę jaś gotujemy w wodzie aż będzie miękka. Nowa fasolka gotuje się bardzo szybko, dodajemy pod koniec przyprawy. Mąkę i przecier pomidorowy również, jeszcze chwilkę pogotujemy pod przykryciem i od razu można podawać do chlebka, dobra jest również na kolejne dni. Jak mamy nieco więcej możemy zawekować w słoikach.

Podobne przepisy

Sałatka z tuńczykiem hawajska

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Kuchnie świata

Barszcz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Chrzan Tarty Tradycyjny

Ile porcji: 40

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Kuchnia polska

Farsz na ruskie pierogi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kuchnie świata

Cantucci

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Włoski śniadaniowy chlebek bananowy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta