Przepis na Fasolka po bretońsku nowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas gotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1934
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasolka po bretońsku nowa?

Fasolkę jaś nową nie musimy moczyć, starą moczymy w wodzie przez całą noc. Fasolkę jaś gotujemy w wodzie aż będzie miękka. Nowa fasolka gotuje się bardzo szybko, dodajemy pod koniec przyprawy. Mąkę i przecier pomidorowy również, jeszcze chwilkę pogotujemy pod przykryciem i od razu można podawać do chlebka, dobra jest również na kolejne dni. Jak mamy nieco więcej możemy zawekować w słoikach.

Podobne przepisy

Pizza bianca

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 31 min.

Data dodania: 2023-01-14

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia włoska

Kurczak po hiszpańsku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Kuchnie świata

Szybkie tiramisu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Desery

Piersi z indyka z grzybami mun

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-28

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kuchnie świata

Grochówka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Babka jogurtowa

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta