Kostkę masła ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Wbijamy po jednym jajku.Bezpośrednio do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko.Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Połowę ciasta przekładamy do wyłożonej pergaminem blachy.Równomiernie rozsmarowujemy.Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy a następnie przekładamy na jasne ciasto. Pozsmarowujemy i wygładzamy.Wiśnie rozsypujemy na całym cieście lekko wciskając w środek.Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 45 min w tem. 180 stopni C. Przygotowujemy krem:budyń mieszamy z 6 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotowujemy i dodajemy rozrobiony budyń.Mieszając gotujemy aż zgęstnieje.Studzimy.Budyń ucieramy z masłem i cukrem pudrem.Rozsmarowujemy na wystudzonym cieście.Polewę stapiamy według przepisu na opakowaniu i polewamy ciasto.Odstawiamy do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta